מתכוני בודהה בורגרס

בעמודים הבאים תמצאו כמה מהמתכונים היותר פופולריים לאורך השנים. המתכונים הם לרוב באנגלית, וזה היה קשור לזה שלא תמיד הטבחים שלטו בשפה העברית. כמו כן, באופן טבעי, ברוב המתכונים הכמויות שהמתכון תציין היו נכון עבור צריכה של מסעדה, אז תחשבו כמה אתם תצרכו יתכן בתוך פרק הזמן שהמתכון המוכן יישאר טוב. ציינתי כמובן מה ניתן להקפיא.

וכמובן אם אתם שומרים מזון, אז כן יש חשיבות לטמפרטורת המקרר, כלומר אוכל מבושל יכול להחזיק גם 5 ימים במקרר קר (עד 2 מעלות), אבל רק חצי מזה עם הטמפרטורה היא בסביבות ה-5 מעלות, וזאת הטמפרטורה הממוצעת של מקררים ביתיים.

דבר נוסף, באופן טבעי כמובן השתדלתי להציע מתכונים כמה שיותר בריאים, רק שקשה לבסס מסעדה רק על בריאות, כלומר לו לא הייתי עוטף את הבריאות בטעם, יתכן המסעדה לא היתה יכולה להתקיים. לכן לעיתים תראו שימוש בדברים פחות בריאים, כמו מרגרינה (כן נעזרנו במרגרינה ללא שומני טראנס), כי אותה המתכון על בסיס שמן יצא פחות מתאים. אבל, כמובן תוכלו תמיד לשחק עם כל מתכון, ואם גרסה בריאה יותר מתאים לכם, אז גם טוב.

מבחינת מצרכים, המקור המשתלם, לפחות בגוש גן, לקנות את רובם הם מחסני הטבעונות (שאותם, כפי שיתכן כבר קראתם, ייסדתי גם כן), ובמיוחד באריזות החסכון של מוצרים כמו סייטן וטופו כנראה לא תמצאו מחירים יותר זולים. אופציה מועילה נוספת היא הצטרפות למועדון החברים של ניצת הדובדבן, והמבצעים החודשיים שלהם קיימים בכל סניפיהם, גם מחוץ לגוש דן.

ואלה המתכונים:

גבינת בשמל

מנות עיקריות

מרקים

מנות ביניים ועוד

רטבים לסלט

קינוחים ומתוקים

העמוד הבא: גבינה טבעונית להקרמה ומריחה (בשמל)

ואחרי המתכונים: ספר הבישול של Happy Cow