תיאום הדרכה פרטית
0544-234407
arie@vegankarma.co.il

WhatsApp chat
גבינת בשמל2018-05-14T03:47:41+00:00

גבינת בשמל (להקרמה ומריחה)

להלן הגרסה שלנו לרוטב בשמל, וזה גם היה אחד הדברים הפופולריים אצלנו, והתווסף באופן קבוע לכל בורגר ולכל בוריטו.

ומתכון זה היה אחד הבודדים שלא הצלחתי להעתיק, אלא מדובר על הגבינה שהמסעדה של העבריים ברח’ בן יהודה (כבר לא קיימת) השתמשו עבור הקרמות, ובחודשים הראשונים של הסניף הראשון (עוד בדיזנגוף 75 החל ממרץ 2006) קניתי את הגבינה מהם, רק שכמובן מתי שיותר ויותר לקוחות הגיעו (וזה קרה די מהר) הכמויות עלו ואיתם גם בעיות אספקה, ולכן אחרי שהם סירבו למכור לי את המתכון, ניסיתי כל המתכונים שמצאתי ברשת ובספרים, אבל זה אף פעם לא יצא כמו שצריך.

הפתרון הגיע מישראלית שעבדה במסעדה בדרום אפריקה, והיא סיפרה שהם השתמשו בקמח חומוס, וזה אכן עשה את ההבדל.

בעניין קמח החומוס נא לשים לב שנמכר גם קמח חומוס עשוי מעדשים, וזה לא יעזור לנו פה, אז רק להתשמש בקמח חומוס (משווק למשל על ידי תבואות בכל חנות טבע).

ולהלן גם קיצור דרך, שתוכלו להכין משהו מאוד קרוב תוך דקה:

  • מכניסים לתוך בלנדר חצי ליטר חלב סויה לא ממותקת (או רבע גוש טופו עם 1/4 ליטר מים) ומוסיפים:
  • 3 כפות גדושות אבקת שמרי בירה
  • 1/2 כפית מלח (אם יש, מלח ים או מלח הימלאיה או מלח שחור טחון) עוד יותר טוב
  • מערבבים טוב בבלנדר, ומזליפים לתוך החור שנוצר (בזמן שהבלנדר עובד):
  • שמן קנולה עד שהחור ייסגר, ויוצא לכם מיונז טעים, שניתן איתו גם להקרים מאכלים ובתנור הגבינה יתקשה וגם לא תשבר אחרי האפייה בהקפאה והפשרה

גבינה זאת יכולה להחזיק במקרר טוב לכ-4 ימים, לעומתה המתכון למטה יכול להחזיק יותר כי הוא מבושל (רק לא לשכוח להפחית כמויות). לא ניתן להקפיא את הגבינה, גם לא את התערובת לפני הוספת השמן בבלנדר. כן ניתן להקפיא הקרמות מעל לזניות או תבשילים, כלומר אחרי שהגבינה התייבשה בתנור.

Cheese Rev

 

העמוד הבא: מנות עיקריות

תגובות ושאלות