צ’אנה מסאלה ודל עדשים

להלן מתכון שהפך לתבשיל הנמכר ביותר אצלנו, והוא אכן טעים ובריא, וכאן אולי המקום לציין לטובה את הצוות שלנו, כי אני אישי מתמעט לאכול בתשילים (כי גדלתי על סלטים ועדיין רוב צריכת המזון שלי ניתן להגדיר כמזון נא, ועדיין אני מתקשה להתלהב מתבשילים. אז בגלל זה, חלק ניכר ממנות בודהה בורגרס נכנסו לתפריט עקב תגובות חיוביות מצד לקוחות (כאשר לעיתים נעזרנו בבראנץ’ של שישי כדי לנסות תבשילים חדשים), וכמובן על פי תגובות הצוות, כאשר המדד היתה כמה הם אוכלים מתבשיל נסיוני חדש.

ובמקרה הספציפי אני פחות התלהבתי, אבל שתי משמרות הצליחו סיר די נכבד שיצרנו.

וגם הלקוחות לגמרי אימצו אותו.

צריכים לשים לב כאן, שהתבשיל די מהר מחמיץ, כל עוד שהוא נשאר מחומם, ובמצב כזה הוא לא יחזיק מעבר לכמה שעות לפני תחילת החמצה (כנראה בגלל החומוס והבצל בתוכו).

מי שקונה חומוס קפוא מבושל מראש או חומוס בפחיות, אז כדאי לדעת, שדי קל לבשל חומוס, רק כדאי להשרות אותו לילה מראש, והבישול לקוח זמן. סודה לשתייה מזרז את התהליך, אבל גם הופך את החומוס לרך יותר.

Chana Masala

המתכון הבא: גולש סייטן