תיאום הדרכה פרטית
0544-234407
arie@vegankarma.co.il

WhatsApp chat
הטעיה והסתרה2018-08-19T06:06:17+00:00

הטעיה והסתרה

אתם שואלים את עצמכם, איך יתכן שהממסד הרפואי ובראשם המוסדות בארה”ב שקובעים את המדיניות העולמית לא הוציאו מזמן המלצה גורפת להימנע ממוצרים מן החי?

ויתכן גם שאלתם את עצמכם איך יתכן שאגודות למלחמה בסרטן, בסוכרת, ונגד כל המחלות האחרות ברובן גם לא הוציאו המלצות כאלה?

ולמה עיתוני הדפוס שלנו (פרט לעיתון הארץ) נוטעים לא לסקר מחקרים תזונתיים  או לשים כתבות במיקומים לא בולטים?

ולמה ממשלת ישראל כמו הרוב המוחלט ממשלות העולם לא מחליטים לחסוך כסף ציבורי במערכת הבריאות ולהמליץ באופן גורף על תזונה צמחית.

למה על סיגריות יש אזהרות, אבל על עוף, בשר, ביצים מוצרי חלב אין, למרות שמחקרים רבים מצביעים על סיכונם ואף ארגון הבריאות העולמי מגדיר בשר אדום ומעובד כגורם סרטני באותו הקבוצה כמו סיגריות, אסבסט ופלוטוניום?

התשובה לכל אלה היא לא תיאורית קונספירציה, אלא טריוויאלי, פשוט, כולנו מבינים וידעים: כסף, השפעה פוליטית, השפעה כלכלית.

תוכלו לבדוק בקלי קלות בעצמכם, אם תחפשו תורמים (Sponsors) לעמותות מובילות בתחום הבריאות כמו האגודה האמריקאית למלחמה בסרטן, שמקבלים תמיכה מ-Pizza Hut וממליצים על מנות עם עוף ושרימפס, האגודה המובילה עולמית בתחום מלחמה בסרטן השד (סוזן קומן), שמקבלת תקציבים מ-Yoplait ו-KFC (ראה כתבה בעניין ב-CNN, והאגודה האמריקאית למלחמה בסוכרת, שמקבלת כספים מ-Dannon, אחד מתאגידי החלב הגדולים בארה”ב, שגם ממשיכים באתרם להציע מתכונים עם בשר (למשל פה ופה) וה-American Heart Association, שמקבלת תרומות מכמה מתאגידי הבשר הגדולים בארצם ובהתאם מפרסמת גם באתרם מתכונים מומלצים עם בשר (למשל פה ופה)

ומה עם ה-USDA (מחלקת החקלאות האמריקאית), שהיא אחראית על הוצאות המלצות התזונה (פירמידת המזון) מדי 5 שנים? מסתבר שכמה וכמה מחברי הוועדה המייעצת (שקובעת את ההמלצות) יש קשרים עסקיים הדוקים עם תאגידי מזון מן החיי, כך מתואר גם בכתבה הזאת, וגם פה, גם באתר Nutrition Facts וגם בכתבה מה-Atlantic וגם באתר The Verge.

גם בגופים יותר קטנים אבל משפיעים כמו ה-Academy of Nutrition and Dietetics ניכר ההשפעה של תעשיית המזון מן החי, כאשר בארגון הזה ה-National Dairy Council מוגדר לתורם לאומי.

תמונה זהה אצל הקונגרס האמריקאי, רבים מחברי הקונגרס נתמכים על ידי תעשיית המזון מן החיי האמריקאי, כמו שמחקר זה מפרט וגם כתבה זאת, ומדובר על עשרות מיליוני דולרים מדי שנה שמשפיעים על מקבילי הקבלות.

ולא דיברנו על תאגידי התרופות, שגם הם חזק מאוד בתמונה של להסתיר עובדות ולדאוג שכולנו נמשיך לצרוך מזון שיוביל למחלות שמצריך את תרופותיהם. מדובר על תעשייה השווה 1500 מיליארד דולרים מדי שנה, ולכן גם תעשייה זאת נחשבת בארה”ב כלובי שמשקיע הכי הרבה כספים (240 מיליון דולר בלבד בשנת 2015).

איני יודע מה מצב עם העמותות בארץ, מי מממן אותם בצורה מוסדית, אבל אם מתסכלים על אתריהם, אז לגמרי חסר התייחסות ראויה לגורם מחלות וגורם סרטן מספר 1, וזה התזונה. למשל, בעמותה המובילה בארץ, האגודה למלחמה בסרטן, מופיעים בתפריט הראשי מתחת גורמי סיכון, ראשון עישון, שני השמש, שלישי הקרינה האלקטרומגנטי, ורביעית תזונה, ושם אמנם מומלץ לרבות בירקות ופירות, אבל איפה המידע הזמין והברור שמזונות מן החי מסרטנות? וכל הכבוד להם על מתכונים צמחוניים וטבעוניים בחוברות המתכונים שלהם, אבל למה ישנם עדיין גם מתכונים עם עוף ודגים???

סרטן השד, יש המוני מחקרים שמצביעים על קשר הדוק בין סרטן השד והערמונית לבין צריכה של מוצרי חלב, איפה מידע זאת באתר שלהם, וכמובן ההצעה בתשדירים שלהם להבדק הוא מועיל, אבל עוד יותר מועיל לו היו מתרכזים על מניעה במקום על איבחון, כל המידע קיים. חיפשתי באתר שלהם מהם ממליצים לצורך מניעה, אז ככה: פעילות גופנית, הימנעות מעודף משקל, אכילה של פירות וירקות ומזונות עשירי סיבים, ורק אז ההמלצה להימנעות מבשר אדום ומעובד, והרשימה ממשיכה, בלי שום אזכור של מוצרי חלב.

איך זה אפשרי? יתכן גם אינטרסים ולחצים כלכליים שבאופן מובן מופעלים על ידי הלובי החקלאי על הממשלות ונבחרי הציבור, וגם על ידי יצרני המזון מן החי על עיתוני הדפוס והרשת, שעיקר כספם מגיע מגיוס מודעות, וכולנו מכירים את כתבות התדמית שמתחזות ככתבות עיתונאיות “בשיתוף פעולה עם …” ומטעות רבים מהקוראים, ויתכן גם עדיין בורות וחוסר רצון מצד רופאים להתעדכן, כאשר אין ויכוח שבעבר לא נלמד ההשפעה של מזון על בריאות האדם. אין הסבר אחר.

העמוד הבא: ריפוי

תגובות ושאלות