תיאום הדרכה פרטית
0544-234407
arie@vegankarma.co.il

WhatsApp chat
מוצרי חלב 2018-05-20T09:08:00+00:00

מוצרי חלב – לא ממש בריאים

רצוי לצמצם ככל האפשר את צריכת מוצרי החלב. ישנן סיבות רבות וטובות לכך. לדוגמה, חוקרים מצאו קשר משמעותי בין לקטוז – סוכר החלב – לבין מחלת לב כלילית. בדומה לכך, קיים קשר ברור בין מזונות מזרזי גדילה, כגון מוצרי חלב, לבין מחלת הסרטן.

חלב פרה הוא אמנם המזון האידיאלי עבור העגל הצעיר, הגדל במהירות, אך מזונות המזרזים את תהליכי הגדילה, תורמים להתפתחותן של מחלות הסרטן. הוכחות מדעיות רבות מצביעות על כך שצריכת מוצרי חלב מהווה את אחד הגורמים לסרטן השד ולסרטן השחלות. מחקר שנערך בהרווארד והתפרסם באפריל 2000, דיווח כי צריכת 2.5 מנות של מוצרי חלב ביום מגבירה ב-30% ומעלה את הסיכון ללקות בסרטן בלוטת הערמונית.

במסגרת מחקר האחיות, בדקה ד”ר קתרין פיירפילד את הקשר בין צריכת לקטוז לבין סרטן השחלות בקרב 80.326 נשים. ד”ר פיירפילד ועמיתיה דיווחו כי נשים שצרכו את כמויות הלקטוז הגדולות ביותר (מנה אחת או יותר של מוצרי חלב ביום) היו בסיכון גבוה ב-44% לחלות בסרטן השחלות, בהשוואה לנשים שצרכו את כמויות הלקטוז הנמוכות ביותר (3 מנות בחודש או פחות מכך).

כפי הנראה, הטיעון המשמעותי ביותר נגד צריכת מוצרי חלב הוא העובדה שרב אוכלוסיית העולם סובלת מאי-סבילות ללקטוז. אנשים אלה, המתקשים לעכל את סוכר החלב, מוצפים במידע מוטעה אודות הסכנות שבהימנעות ממוצרי חלב ועקב כך, הם מאמינים כי הימנעות מאכילת מוצרי חלב תפגע בבריאות העצמות שלהם. לאמתו של דבר, ההיפך הוא הנכון.

ולא פחות רלוונטי העובדה שצריכת מוצרי חלב גורם לגוף להפריש יותר סידן, ולכן מוצרי חלב הם הגורם העיקרי לאוסטיאופורוזיס, כפי שגם מאמר זה מציין.

וחייבים לציין שילדים מפתחים מהר מאוד מחלות הקשורות לצריכה של מוצר חלב, כפי מאמר זה מתאר, ומחלות כמו אקנה הם תוצאה ישירה, וגם כן תזמינים של חוסר ברזל מתפתחים מהר.

וכמובן גם יש הורמונים שאנחנו לא רוצים בתוך מוצרי החלב שלנו, כפי שמאמר זה מסביר.

בעיה משמעותית נוספת היא חלבון הקזאין בתוך החלב, שגורם ליצירה של קאסומורפינים, שהם כנראה אחראים לאוטיזם ומוות בעריסה.

גם התעסקות בלבד עם כמויות התרופות והאנטיביוטיקה שנכנסים לתוך חיות במשק, אמורים לעורר תהיות רבות. כהמחשה, 80% מכל האנטיביוטיקה המיוצרים בארה”ב משווקים עבור משק החיי, ואחת הבעיות הקשורות לזה היא העמידות הגוברת של בקטריות כלפי אנטיביוטיקה, ומוערך שבארה”ב בלבד מתים מדי שנה יותר מ-23.000 תושבים בגלל חיידקים שפתחו עמידות עקב שימוש מרובה של אנטיביוטיקה.

מחקרים וכתבות:

טוב בעיקר לעגלים (הארץ)

מוצרי חלב – קשורים לפרקינסון

כאן תמצאו כתבה מקיפה על נזקי החלב (באנגלית) ולהלן אתר שלם על (נגד) חלב: NotMilk 

העמוד הבא: שומן רווי
תגובות ושאלות