ליווי תזונתי

יש אמת אחת, לא כולם עדיין מסכימים ומבינים אותה, אבל מאות מחקרים הוכיחו שאכילת מוצרים מן החיי גורם למחלות אצלנו, לכן אם אתם או מישהו יקר לכם ממשיכים לאכול בשר, גבינות, ביצים, דגים וכד’, אז אכן יש לכם סיכון משמעותי לחלות בסרטן, סוכרת, פרקינסון, אלצהיימר, סתימת עורקים, וכד’, כלומר בכל מחלה קיימת וחמורה.

הסיבה היא שחלבון מן החיי גורם לגוף שלנו להיות יותר מדי חומצי, מה שמאפשר התפתחות של מחלות.

לכן, מי שמתעקש לשחק רולטה רוסית עם החיים שלו או עם אלה היקרים לו, אז בבקשה. לכל האחרים, אכן מומלץ לנסות להבין ולשנות את עצמנו ואת הסביבה לטובה.

וזאת היתה אחת הסיבות שהקמתי את בודהה בורגרס (עוד ב-2006), ועם סניפיה של הרשת התחיל שינוי, ובינתיים יותר ויותר ישראלים הבינו שאכן תזונה קובעת, ואמנם לא יפתור לכם את כל הבעיות בחיים, ועדיין הכל זמני, אבל ניתן לשמור על הגוף, כי בלי גוף תקין אנחנו נתקע, במוקדם או מאוחר.

לכן לאורך אתר זה תראו הסברים, נימוקים, אצות, טיפים וגם מתכונים, ונשאר חופש הבחירה שלכם להחליט על עצמכם.

אתם תראו, להיות טבעוני זה ממש לא קשה, ובעיקר תלוי בבחירה נבונה של המזונות שאנחנו אוכלים, ועם זה ניתן להתחיל היום, וחלקכם יעשו מעבר חד לטבעונות ואצל אחרים זה יהיה הדרגתי.

ובכל מקרה, אתם תבינו, יש אתגרים יותר גדולים בחיים, וגם אם רק תאמצו המלצה אחת (בעניין אכילת קטניות מונבטות), אז הרווחתם כבר הרבה מאוד בריאות.

מובן לי שהנסיון להבין לעומק הוא מאתגר מבחינת השקעת זמן, ולכן אני מציע שיחת הדרכה שיענה גם על שאלותיכם וגם על צרככם, ואם תרצו, גם סדנא שיעבור איתכם על ההכנה של מזונות שנקווה שתרצו לאוכל לעיתים קרובות. גם כשעוד העברתי הרצאות קבוצתיות במסגרת בודהה בורגרס, היה ניכר היתרון של העברת המידע בעיקר במישור הבריאותי, ולדעתי בצורה כזאת יורד גם משמעותי השיעור של אלה שלא מצליחים להישאר טבעוניים או צמחוניים לאורך זמן (אין סטטיסטיקה רלוונטית לגבי השיעור הזה, אבל כתבה זאת בארה”ב טוען ל-84%?).

ולא, אין כאן עניין של מפגשים חוזרים, יש שיעור אחד עיוני, ויש סדנא אחד מעשי, וזה יהיה כל מה שאתם צריכים.

מובן שיש גם אחרים שמחפשים פרנסה בתחום התזונה, ויש רבים שעושים עבודה טובה, אבל לגמרי לא מדובר במשהו מסובך מדי, ולכן, כל מי שימכור לכם שירות לאורך זמן, לא בטוח שזה נחוץ, כי מדובר סך הכל על תזונה, ושינוי תזונתי לטובה יביא לשיפור תפקוד הגוף ויקל ישירות על כל הבעיות שיש לכם. הפתרון התזונתי הוא טריוויאלי ופשוט אומר לאכול כמה שיותר בריא, כלומר כמה שיותר אוכל נא, בדרך כלל כסלט, ולשתות מיצי ירקות, ולנסות להיות טבעוני או טבעונאי.

ובניגוד לדיאטות רבות, מעבר לטבעונות מחזיק לאורך זמן, כי הוא לא רק תזונתית, אלא גם תודעתית, ולדעתי כל מי שמנסה לשנות, הוא רואה ומרגיש תוך שבוע את השינוי, ולא חייבים להיות טבעוניים עד הסוף, גם פה הכל יחסי וגם אם תישארו צמחוניים עד סוף ימכם או אתם שונאים בעלי חיים, וחייבים לאכול אותם, אז עדיין שינוי יחסי בהרגלי התזונה יהיה יתכן עדיין שינוי לטובה.

מובן גם שעדיף לאכול בריא לפני שמחלה מתפרצת, ולצערי הרב לא מעטים מאלה שהגיעו למסעדה עשו זאת אחרי ההבנה שהרגלים תזונתיים גורמים להתפתחות מחלות, שהם מתקשים להירפא מהם, ומובן, אני יודע על לא מעט לקוחות, שהפסידו במאבקם, בעיקר מול גידולים סרטניים, ועדיין אני גם פגשתי רבים, שלגמרי הצליחו לעצור התפתחות של גידולים. מובן, יש אנשים יותר חסונים ופחות, ועדיין גם שינויים תזונתיים בדקה ה-90 משפיעים ויכולים לגמרי להציל וכמעט ותמיד להאריך חיים.

הלוואי והיינו יודעים על הקשר בין תזונה לבריאות ומחלה שנים לפני, אולי אמי ז”ל היתה עוד בחיים, אבל בטוח היא לא היתה צריכה לסבול מתוצאות מחלת הפרקינסון שלקח המון מאיכות חייה.

לא יכולתי לעזור לה, אבל אתם, אם חשוב לכם בריאותכם או בריאותם של אלה הקרובים אליכם, אז כן, יש מה לעשות וזה לא קשה וגם לא צריך להיות יקר, אבל כן דרוש יידע, הבנה ויישום. והתוצאה היתה תמיד זהה,  וניכר היו הירידה במשקל, העלייה באנרגיה ועם זה השיפור בכושר הגופני וגם ההכרה שניתן אכן לשנות ולהשתנות.

לכן, לדעתי גם אם תקראו את כל האתר הזה ועוד כמה כאלה, אז זאת תהיה השקעה משתלמת ביותר, גם עבור עצמכם ועבור כל אחד אחר קרוב אליכם, כי אם תבינו את הסיבות שעבורם כדאי להיות טבעוני, יהיה לכם משמעותי יותר קל. (ונקווה שענייני מוסר ואיכות סביבה חשובים לכם, אבל גם אם לא, אז צריכים סך הכל להבין למה כל אכילה של מזון מן החיי גורם לחומציות יתר ומה התוצאה של זה (סרטן וכד’). וכן, לעיתים מחקרים יכולים להיות מבלבלים ולעיתים קרובות הם מומנו על ידי בעל אינטרס, אבל עקרונות התזונה הם פשוטות, ואוכל בריא אכן עוזר במגוון של בעיות, כי מחלות ובעיות בריאותיות הם תוצאה של תזונה לקויה, וכל שינוי לטובה ישפיע.

ויתכן אתם שאולים מי אני, ולמה ואיך, אז לא, לא למדתי תזונה, אלא משפטים, ולכן הגיון והקשרים מובנים לי וכן, אני מאמין שיידע הוא חשוב, ויתכן גם בגלל זה אולי קראתי והתעניינתי יותר מאשר אחרים, ואחרי שנים רבות שבהם הייתי משוכנע שצמחונות היא נחותה, הסתבר לי שההיפך הוא נכון. ומובן שכדאי לנסות לחיות חיים מעניינים, ולקח שנתיים והיו סיבות ונסיבות נוספות, ולבסוף הסניף הראשון של בודהה בורגרס הגיח לעולם.

לקח לי עוד כשנתיים, כולל מעבר למסעדה של ממש, עד שהבנתי שהתחום הוא קשה (מדי), אבל כן ניסיתי להתמודד, ומהנסיון הזה צמח הרשת ודי מהר אני כבר לא הייתי היחד שניסה לקדם אג’נדה הטבעונית דרך היצע קולינרי. עשיתי כמובן גם לא מעט טעויות ניהוליות, ובעיקר היתה הרבה מאוד עבודה (ופחות מדי עובדים), ועניין (חוסר) העובדים (שבמידה ותתעניינו, וגם פירטתי את מה שקרה), היווה לבסוף גורם וסיבה לתחילת הסיום, ובכל מקרה, הגל הטבעוני ואיתו גדילת ההיצע תפס כבר תאוצה, ובודהה בורגרס עשה את שלו.

כן הרגשתי צורך להמשיך לאפשר ללקוחות הרשת קניית חומרי גלם במחירים משתלמים, ולכן גם מחסני הטבעונות נוסדו, ולשמחתי ממשיכים גם עם מוטי שמנסה ליישם את החזון של היצע טבעוני רחב במחירים כמה שיותר נמוכים.

ואתר זה מסכם את המסע, שהתחיל לגמרי במקרה עם עיקור חתולי רחוב, שהבהירו לי את החשיבות של הבנת צרכינו התזונתיים (שלא נועדנו לאכול בעלי חיים ולכן אין לנו עליונות עליהם), ובעקבות זאת אתר זה קורה לכם להבין את צרככם התזונתיים ולפעול בהתאם.

באופן כללי, כבני אדם, אנחנו חייבים לעצמנו את הנסיון להבין ולהשתפר, למען עתיד טוב יותר. ובאופן מעשי לגמרי, עלייה במספר הטבעונים יגרום לגידול במגוון המוצרים ולירידה במחיריהם, וזה חשוב, במיוחד בארץ.

העמוד הבא: השיעורים ועלותם