מדריך קצר איך להפוך סייטן למוצר דמוי בשרי:

  • מפשירים את גוש הסייטן.
  • חותכים אותו לפרוסות או רצועות בעובי מירבי של עד 1 ס”מ.
  • מכינים משרה בסיסי מורכבת מרבע רוטב סויה ושלוש רביעית מים. ניתן להוסיף תבלינים יבשים. (רוטב סויה מומלץ בגלל טעמו הוא רוטב סויה של טלמה/קנור נטול גלוטן. נמכר בגלונים של 5 ליטר, גם על ידי י.שבי.)
    ניתן כמובן לייצר כל משרה, כדאי לטעום אותו לפני הוספת הסייטן ולבדוק את מליחותו.
  • משרים את פרוסות הסייטן בתוך המשרה לפחות רבע שעה. (אם משרים ליותר משעתיים, עדיף להשרות בתוך המקרר.
  • מטגנים את הפרוסות או רצועות בשמן עמוק של 180 מעלות למשך דקע, כך שיהיה קריספי בחוץ ועדיין רך בפנים.
  • מקפיצים במידת הצורך בתוך רוטב.

אופציה: מכסים עם פירורי לחם כמו שניצל.