מחקר סין

היה משמעותי מאוד בתולדות הטבעונות, כי הוא היה למעשה הספר הראשון שנכתב על ידי בכיר ביותר בקרב קהילת הביו-כימאים התזונתיים, אם לא הבכיר ביותר. גם אישי, מחקר סין נתן לי את הסימן שהזמן הגיע למקומות טבעוניים גם בארץ, כי לאורך השנים כמתאמן ומאמן (מדריך אירובי קיקבוקס) פגשתי לא מעט תזונאיות, שבאופן משותף היללו את התזונה מן החי, וגם אם הגעתי עם המחקרים שהוצאו לאור, תגובתן תמיד היתה ביטול מוחלט, וזילזול במחבר המחקר. תמיד נאמר שהקהילה המדעית תמימות דעים לגבי הנחיצות של תזונה מן החי, במיוחד בספורט.

אז מחבר מחקר סין סתר לחלוטין את כל ההשקפות המקובלות, ובגאווה הצגתי עוד בסניף הראשון ברח’ דיזנגוף את לוח הקאפה שתראו למטה. הספר תורגם גם לעברית, הודות להוצאת פוקוס שמתמחים בספרי בריאות, ותודה להם.

הספר, שיצא ב-2005, נמכר בינתיים במיליון עותקים, ומתאר לא רק מחקר גדול שנעשה בסין, שהראה קשר הדוק בין תזונה לבין מחלות, אלא גם מחקרים שקדמו לו, ובמיוחד מציג את הדרך שהמחבר עשה כבן של חוואי, שהאמין בצורך של צריכת חלבונים מן החיי, דרך מחקרים משלו ושל אחרים, שהראו את הסכנות. ספר אמין מאוד ומשכנע מאוד, ולדעתי הטוב בתחום. אם אתם צריכים להסביר למישהו למה טבעונות היא בחירה טובה, ולא מאמינים לכם, אז יש סיכוי שהספר הזה ישפיע.

וספר זה אגב היה בעיקר משמעותי עבורנו, הטבעונים, אבל הוא לא עלה לכותרות בקרב כלל הציבור. מי שכן הצליחה לעשות זאת, היהת Kathy Freston, שפרסמה ב-2009 ספר דיאטה טבעונית בשם “Quantum Wellness“, וספר זה עשה גלים, והמחברת ידעה לשווק אותו, והציגה אותו ואת דרך החיים הטבעוני אצל Ophra Winfrey ו-Ellen DeGeneres ואחרים נוספים, ובעקבות ספר זה אורח חיים טבעוני קיבל תשומת לב גדול בארה”ב.

העמוד הבא: המלצות מחקר סין