קרקר פשתן
הייתי באפריל 2006 עם בודהה בורגרס הראשון שהכין ומכר קרקר פשתן וגם אני הייתי אחד הצרכנים הכבדים שלהם, כי כהיותם מזון נא הם לא עייפו אבל כן נתנו אנרגיה, וזה מה שהייתי צריך.
מעבר לזה, אתם יכולים לבדוק ברשת, פשתן הוא אחד הדברים הבודדים שהרבה מאוד תזונאים מגדירים כמזון על, ובמיוחד כמזון שלא ניתן להשמין ממנו (וזה אמירה מנחמת, כי לפשתן יש כ-440 קלוריות ל-100 גר’ עם אחוזי שומן גבוהים). הסיבה היא כנראה שפשתן ממלא אותנו וכתוצאה כמובן מוריד את התאבון לדברים אחרים פחות בריאים.
ובשונה למזונות אחרים, פשתן כנראה רק בריא, בלי אבל. ודרך אחד מהנה לאכול אותו הוא להפוך אותו לסוג של צ’יפס, וזה פשוט (וזול) והדבר היחיד שעולה כסף הוא מכשיר מייבש, אבל תמורת השקעה חד פעמית של כ-1000 ש”ח (חדש מאתר ezidri.co.il, אבל העמידות גבוה, וכדאי לקנות משומש או בארה”ב; אקסליבור נחשב כהכי טוב, אבל כל מייבש אחר גם יעשה את העבודה), יהיה לכם קרקרים לאורך כל החיים, ובדומה לנבטים, מעט עבודה (השראה של זרעי פשתן, קצת רוטב סויה, קצת מים, אולי שום, אולי ממרח זיתים, או מה שבה לכם; מריחה על דפי טפלקס, ולהדליק את המייבש), כלומר סה”כ כולל שטיפת כלים (קופסה, דפי טפלקס), אולי רבע שעה עבודה עבור כמות של 4 ליטר פשתן מושרה.
כן צריכים עבור קרקר פשתן דפי טפלקס שמונעים הדבקות, לכן מייבש מזון (כמו זה המשווק על ידי אליאקספרס) שמגיע בלי דפי טפלקס או שלא ניתן לקנות עבורו דפי טפלקס יהיה פחות מתאים עבור קרקר פשתן. כן ניתן להיעזר בדפי אפייה מצופים שאווה (חומר בשם פארפין), אותם ניתן להפריד מהקרקרים. דפי אפייה רגילים ידבקו.
לשים לב, בתחום הזה של מכשירים מועילים לבריאות יש שוק יד שנייה שהוא די שווה, אז כדאי לנסות למצאו מכונה משומשת, כל עוד שלא תעלה יותר משליש ממחיר המכירה הרשמי.
ואם המכשיר מתקלקל, אז אני יוכל להמליץ על חנות בשם שפי בשד’ הר ציון בתל אביב, שמתקנים מכשירים אלה במחיר נמוך, ומאחר שאני לאורך שנות קיום בודהה בורגרס הבאתי לא מעט מכשור לתיקון אליהם, אני יודע שמדובר על אמינות גבוה.
כאן ניתן לקרוא על יתרונותיו של אומגה-3 ופשתן.
וקרקר פשתן הוא אכן הנשנוש האולטימטיבי, כי אנחנו נכין אותו פעם אחד (אם אין מייבש, אז בתנור), ואחרי זה בכלי אטום הוא נשאר טרי וגם בריא. הסגולה הגדולה היא האומגה-3, וכדי לשמר אותו נצטרך מייבש, אבל גם כקרקר בתנור הוא מזין מאוד, ובגלל האחוז הגבוה של סיבים עדיין מאוד בריא.
מתכונים ניתן למצוא מלא, בין היתר בבלוג הזה (וניתן בהחלט להכניס בצל ושום חי במקום האבקה) וגם בבלוג הזה וגם פה (גם כן בלוג).
חומר טוב, אתם תראו.
העמוד הבא: ג’ינג’ר