בריאות הלב –
השומן והכולסטרול אינם האשמים היחידים

חוקרים גילו קשר בין חלבון מן החי לבין מחלות לב. צריכה מוגברת של חלבון מן החי גרמה לעלייה ברמת האפוליפופרוטאין B בדם (גורם סיכון לטרשת עורקים) ואילו הגברת הצריכה של חלבון מן הצומח (ירקות ירוקים וקטניות) הובילה לירידה במספרם של חלקיקים מזיקים אלה .רבים מאתנו אינם מודעים לכך שחלבון מן החי מעלה את הכולסטרול, בעוד שחלבון מן הצומח מפחית אותו.

מחקרים מדעיים הוכיחו כי ההשפעה של חלבונים מן החי על הכולסטרול עשויה להיות משמעותית ביותר. זוהי אחת הסיבות לכך שאנשים רבים שהחליטו לשנות את הרגלי האכילה ולהקפיד על אכילת מזון דל שומן, לא מצליחים להפחית את הכולסטרול. השינוי המיוחל יגיע, רק לאחר הפסקה מוחלטת של אכילת חלבונים מן החי – גם אלו שנחשבים דלי שומן! להפתעתם של רבים, גם מוצרי חלב דלי שומן וגם חזה עוף נטול עור מעלים את ערכי הכולסטרול שלנו.

בשר אדום אינו האשם היחיד במחלות המודרניות. חוקרים מצאו קשר בין צריכת עוף ודגים לבין סרטן המעי הגס. מחקר גדול שנערך לאחרונה בדק את הרגלי האכילה של 32000 משתתפים במשך 6 שנים ואת שיעורי התחלואה שלהם בסרטן, במשך 6 שנים נוספות. על פי הממצאים עולה כי שיעורי התחלואה של סרטן המעי הגס, שנרשמו בקרב המשתתפים שנמנעו מאכילת בשר אדום אך צרכו עוף באופן קבוע, היו גבוהים ב-300%, בהשוואה לקבוצת הביקורת. המחקר מצא גם שאכילה סדירה של שעועית, אפונה או עדשים בתדירות של פעמיים בשבוע לפחות, עשויה להפחית ב-50% את סיכון ללקות בסרטן מסוג זה.

הדרך הבטוחה והיעילה ביותר לשמור על בריאות טובה היא לצמצם באופן משמעותי – או להימנע לחלוטין – מאכילת כל סוגי הבשר –  בקר ועוף כאחד. מחבר מחקר סין, ד”ר קמפבל מנמק בהרחבה את דעתו כי חלבון מן החי (בנוסף לשומן מן החי) גורם למחלות:

אני מאמין בכל לב שחלבונים בתזונה – לסוג החלבונים, כמו גם לכמותם – יש השפעה משמעותית יותר על רמת הכולסטרול שלנו, בהשוואה לשומנים הרוויים. אין ספק כי תפקידם משמעותי יותר מזה  של הכולסטרול שאנו צורכים בתזונה. ידוע לנו שלחלבון מן החי יש השפעה מהירה ומשמעותית על האנזימים המעורבים בחילוף החומרים של הכולסטרול. חלבונים אלה משפיעים לרעה על המערכת החיסונית, על מערכות אנזימתיות שונות, על פעילות החומרים מחוללי הסרטן בתאים ועל תהליכים הורמונליים מסוימים.”

בעניין ביצים, מחקרים מצאו שביצה אחד משתווה ל-5 סיגריות בהקשר של תוחלת חיים, כמו שכתבת הוידאו הזאת מסבירה. וכאן מתואר פסק דין מבית משפט בארה”ב שהטיל ספק כבד באמינות של פרסומי תעשיית הביצים. וכאן יש התייחסות להנחיה של משרד החקלאות האמריקאי שיוצא נגד התיאור שביצים הם מזון בריא ובטוח לאכילה.

החדשות הטבות הם ששינוי לתזונה צמחית משפיע ומאריך חיים, כפי שהמאמרים וכתבות הבאים מעידים:

מעבר לתזונה צמחית מונע ב-99% התקפי לב

Journal of the American Medical Association

Harvard Health Publications

אותו דבר בנוגע ללחץ הדם, שינוי באורח החיים משפיע דרסטית ומידית על רמותו:

Nutrition Studies

מחקרים וכתבות:

מחקר ענק: דגנים מלאים מפחיתים סיכון להתקף לב

העמוד הבא: סוכרת מבוגרים