לזניה חצילים

מנה פשוטה, לא יקרה מדי, טעימה, ואחרי הבורגרים והבוריטוס, המנה השלישית במכירות של סניף יהודה הלוי.

העניין של להשרות את החצילים במי מלח, הוא מיועד מלבד הוספה של מליחות, כדי להוציא מרירות, אבל בעניין זה יש ויכוח מסויים, וכמובן גם אני לא בטוח האם זה באמת נחוץ, אז אם תרצו ניתן לדלג על זה ופשוט לפזר קצת מלח מעל החצילים (כדי לתת טעם). כן חשוב הוא לטבול אותם בקמח, עם רוצים לזניה ללא גלוטן, אז בקורנפלור או קמח ללא גלוטן.

מובן שיהיה מועיל לחתוך את החצילים בעובי שווה, כי אחרת יהיה לכם בעיה לרכך אותם, והמטרה היא שהחצילים שיוצאים מהתנור יהיו קריספיים בחוץ ורכים מבפנים, ועם לא חייבים להיות עשויים לגמרי, כי הם ינסו עוד ללפחות 10 דקות לתנור לצורך יצירת ההקרמה, אבל עדיף לכם שהפרוסות יהיו כבר מוכנות לאכילה, כי כך אין לכם סיכון שכלשהו חלק לא יתבשל מספיק.

אם אתם קצרים בזמן ניתן כמובן גם לטגן את החצילים ולספוג אחרי זה את השמן, אבל בגלל שכמובן גם ההקרמה די שומני (אחרת יהיה פחות טעים), אז לדעתי האפייה של פרוסות החצילים כאן יותר מועילה.

גם לזניה זאת ניתן טוב להקפאה.

Eggplant Parmesan

המתכון הבא: פלפלים ממולאים