דוסה מסאלה עם תוספות

לצד התפריט הקבוע הגשנו מנות יומיות משתנות, והמנה הבא היה ביחד עם החריימה טופו המנה הפופולארית, ואולי גם הבריאה מכולם. כמו הרבה מנות, גם פה לקוחות הציעו וגם הסבירו איך להכין, ומסתבר שזה אמנם נשמע (או נקרא) מסובך, אבל תכל’ס זה די פשוט, והתוצאה הם סוג של בלינצ’ס דקים, רק ללא קמח.

הטריק הוא לתת לתערובת לשבת לפחות יממה, כי רק כך הוא עובר התססה, ומלבד הטעם החמצמץ אנחנו צריכים את התהליך הזה כדי שהתערובת נדבקת, ואכן יצאו סוג של בלינצ’ס.

וכרגיל בבלינצ’ס, מאוד כדאי להיעזר במחבט טפלון טובה. אמנם מסעדות הודיות מכינות את הדוסות לרוב על בלנצ’ות או מחבטות ברזל יצוקות, רק שאצלנו גם עם הרבה שימון וגם פחות שימון זה פחות עבד.

המתכון למילוי הוא די מוצלח, כמובן ניתן להכניס כל מה שתרצו, וכמובן גם ניתן להכין מהדוסות רולים נטולי גלוטן.

התערובת עצמה מחזיקה כמה ימים טובים במקרר, כמובן החמצמצות עולה כתוצאה מתהליך ההתססה, אבל כל עוד שהתערובת לא מדיפה ריח רע, תוכלו עדיין להכין דוסות.

ואת הדוסות תמיד כדאי להכין טרי, כי הם נוטים להתייבש, והחימום שלהם די בעייתי, ואם חייבים ויש אפשרות, אז עדיף לחמם אותם דרך אידוי.

ומבחינת בריאות, הם לגמרי בריאים, גם נותנים כמובן חלבון מלא, ולגמרי ממלאים.

דבר נוסף מאוד חיובי הוא שהיחס בין האורז לעדשים יכול להיות מאוד גמיש, ובעצם כל יחס עובד, כל עוד שהחלק של אורז הוא לפחות שליש, וסוגים שונים של דוסות מתמשים גם בסוגים שונים של עדשים ושל אורז, וגם ביחסים שונים.

דבר אחרון, טחינה ייסודית מאוד מועילה, ולכן עדיף לטחון בבלנדר חזק מאשר במעבד מזון.

Dosa

 

המתכון הבא: ביף סטרוגנוף