סרטן

מחקרים מראים שעבור אוכלי בשר הסיכון לחלות בסרטן במשך חייהם עומד על 50%, ואצל נשים על שליש. וגם בארץ, התחלואה מסרטן הוא כבר שנים רבות גורם המוות מספר 1.

ארגון הבריאות העולמי הכריזה ב-2015 שבשר אדום ובשר מעובד מסרטנים והכניסו אותם לתוך קטגוריית הסיכון הגבוה ביחד עם סיגריות, אסבסט ופלוטוניום.

מתוך סקירה של 206 מחקרים שהקיפו אוכלוסיות שונות, נמצא כי בהשוואה למזונות אחרים, צריכה של ירקות טריים מהווה את ההגנה התזונתית הטובה ביותר מפני מחלות סרטן.

אין זה מפתיע כי ירקות ופירות הם המזונות בעלי ההשפעה המשמעותית ביותר על תוחלת החיים של בני האדם. נתונים מחקריים העלו כי צריכה מוגברת של פירות וירקות ירוקים טריים, לא מבושלים ולא מעובדים, יכולה להאריך את חיינו באופן משמעותי הרבה יותר, בהשוואה ללחם מחיטה מלאה, סובין או אפילו תזונה צמחונית בעיקרה. המכון הלאומי לסרטן בארה”ב פרסם לאחרונה סקירה של 337 מחקרים שונים, שהגיעו למסקנות זהות:

צריכה מוגברת של ירקות ופירות מגנה עלינו מפני כל הסוגים של מחלות הסרטן. מחלות הסרטן הנפוצות ביותר במדינות המערב, נגרמות כתוצאה מחסר ברכיבים תזונתיים צמחיים.

ההשפעה נוגדת-הסרטן של ירקות טריים היא החזקה והמשמעותית ביותר, בהשוואה לכלל המזונות.

לקטניות – ולא רק לסויה – יש תכונות נוגדות-סרטן נוספות, המשפיעות לטובה על מניעת מחלות סרטן של מערכת הרבייה, כגון סרטן השד וסרטן בלוטת הערמונית.

תוצאות של מחקרים על סרטן השד והערמונית.

תוצאות של מחקרים על סרטן הכבד.

מחקרים וכתבות:

ירקות ופירות מסייעים במניעת סרטן

פירות וירקות מורידים את הסיכון לסרטן הכליות

צריכת פירות וירקות קרוטנואידים
מורידה הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס

אכילת פירות וירקות
עשויה להקטין הופעת מחלת הסרטן

להלחם בסרטן עם ירקות בעלי עלים ירוקים

הכורכום משבית את תאי המלנומה

כורכום נגד לוקמיה

כורכום מפחית את הסיכון לסרטן המעי הגס

אכילת פירות למניעת סרטן המעי הגס

בשר אדום – מעלה הסיכון ללקות בסרטן המעי הגס

חומצה פולית מונעת סרטן

עשבי תיבול – להורדת הסיכון לסרטן

בצל ושום למניעת סרטן

ג’ינסנג וזרעי פשתה – יסייעו לחולי סרטן

מהפך: ה’כולין’ דווקא מעודד פוליפים במעי הגס

העמוד הבא: סרטן השד והערמונית