קובה סלק

גם כאן מנה טובה ובריאה. ושוב, כמו בפלפלים הממולאים, לב העניין הוא מילוי תחליף הבשר, והמתכון מתבסס על המתכון של הפלפלים הממולאים.

ניתן להקפיא את המנה, עדיף אבל בהפרדה בין הקובה לבין מרק הסלק, וזה נכון גם לגבי ההגשה, כדאי לשים את הכדורים (המבושלים כמובן) לתוך המרק לפני שמגישים.

עניין נוסף הוא המרקם של הקובה, אז סך הכל הבצק צריך להיות די דביק, אחרת יהיה לנו קשה לייצר את הכדורים (סרטי Youtube מסבירים איך לייצר קובה מבחינת תנועת הידיים). ובגלל שתמיד אפשר להוסיף קמח, אז כדאי להיות בצד הזהיר עם כמות הקמח בהתחלה, כי אם שמתם יותר מדי קמח, אז הבצק יהיה קשה וכבד מדי.

ומי שבישל קובה בעבר יודע שמאוד כדאי לבשל אותם על אש נמוכה, אחרת עולה הסיכון שיתפרקו לכם.

Beet Kube

העמוד הבא: מרקים