קאפקייק בננה

בעולם האפייה הטבעוני בננה היא אמנם לא ביצה, אבל בתוך דברים אפויים היא יכולה די טוב להחליף ביצה או שניים.

כמובן, הטעם יהיה של בננה, כלומר זה מתאים למי שרוצה טעם של בננה, ואתם רואים במתכון הבא שזה ממש יוצא טעים.

חשוב לא להתקמצן עם מיץ הלימון, כי א’ אנחנו חייבים אותו כדי למנוע מהמאפין לצאת חום (ודברים חומים אנחנו פחות אוהבים לאכול), וב’ הוא מעזן מעולה את המתיקות של הבננה (העדיף בשלה).

המתכון להלן מסביר את האפייה של המאפין, את הקרם מעל עושים פשוט כהקצפה של שמנת צמחית (אנחנו תמיד השתמשנו בשף הלבן של תנובה בגלל המתיקות המעודנת שלה), ובננה מרוסקת, פשוט להכניס. (וכן, עוד פעם לימון גם לתוך הבננה המרוסקת לפני הוספתה אל קצפת.

אם רוצים להיעזר בתמצית בננה, אז כמובן כמו כל התמציות מאוד להזהר, כי יותר מדי תמצית יכול הפוך כל עוגה למשהו לא טעים עם טעם ליווי חזק.

Banana Muffins

המתכון הבא: פנקייק טופו