מדריך קצר איך להפוך סייטן למוצר דמוי בשרי:
- מפשירים את גוש הסייטן.
- חותכים אותו לפרוסות או רצועות בעובי מירבי של עד 1 ס”מ.
- מכינים משרה בסיסי מורכבת מרבע רוטב סויה ושלוש רביעית מים. ניתן להוסיף תבלינים יבשים. (רוטב סויה מומלץ בגלל טעמו הוא רוטב סויה של טלמה/קנור נטול גלוטן. נמכר בגלונים של 5 ליטר, גם על ידי י.שבי.)
ניתן כמובן לייצר כל משרה, כדאי לטעום אותו לפני הוספת הסייטן ולבדוק את מליחותו. - משרים את פרוסות הסייטן בתוך המשרה לפחות רבע שעה. (אם משרים ליותר משעתיים, עדיף להשרות בתוך המקרר.
- מטגנים את הפרוסות או רצועות בשמן עמוק של 180 מעלות למשך דקע, כך שיהיה קריספי בחוץ ועדיין רך בפנים.
- מקפיצים במידת הצורך בתוך רוטב.
אופציה: מכסים עם פירורי לחם כמו שניצל.