Anti-Aging
למזלנו, מזון צמחי הוא לא רק מוסרי ושומר על הסביבה, הסתבר שהוא גם יותר בריא, ולכן אם אתם אוכלים מזונות צמחיים במקום מזונות מן החיי, אז לפחות תצמצמו את הסיכון לחלות בסרטן, סוכרת, סתימת עורקים, וכד’, כלומר כל מחלות המערב.
אבל, אם המזון הצמחי שאתם אוכלים הוא ברובו מבושל, או אפוי, או מחומם בכל תהליך אחר מעל כ-50 מעלות צלזיוס, אז אמנם הגוף שלכם מקבל רכיבים שהוא יכול להזין את עצמו, ובאופן משמעותי יותר בריא מאשר על מזונות מן החיי (וגם בדרך כלל פחות שומני), אבל הגוף שלכם ימשיך להזדקן בקצב ממוצע לאוכלוסיה.
לעומת זאת, אם אתם אוכלים מזונות צמחיים לא מבושלים (כלומר טבעונאים), אז הגוף יקבל משמעותי יותר ויטמינים, מינרלים ואנזימים, וזה מאוד בריא לו, וקצב ההזדקנות מתמעט. מי מכם שפגש אנשים שהם לאורך שנים חיים על מזון נא, ראה את ההבדל. (אצלנו עבדה טבחית מהקהילה של העבריים, ופעם היא הביאה את שותפתה לדירה לארוחה, ואמרי לי שהיא חוגגת יום הולדת עגול. זה היה לי לגמרי מוזר, כי הבחורה מלפניי נראתה צעירה מגיל 30, רק הסתבר שהיא חגגה יום הולדת 40. זה היה אחד הפעמים המעטים בחיים שלי, שבאמת הייתי מופתע והבנתי אז את המשמעות של מזון נא.)
בנוסף, יש מזונות שהם במיוחד עשירים ברכיבים תזונתיים מועילים, קורים להם גם מזונות עם צפיפות תזונתית גבוה, ויש כאלה שקורים להם מזונות על.
ויתכן המזון עם הצפיפות התזונתית הכי גבוה הוא עשב חיטה, וניתן לשתות אותו ביחד עם ג’ינג’ר, וזה יצמצם את סיכון הבחילות אחרי שתיית המיץ, וג’ינג’ר בעצמו גם מאוד בריא. ואם יהיה לכם קשה להתרגל לעשב חיטה, אז סחיטה של ירקות גם יניב מיץ בריא ומזין.
הקו המנחה שלכם הוא להשתדל לאכול בריא ונא, והכל יחסי, וקטניות מונבטות במיוחד יעזרו לגוף ולמראה שלכם.
דבר נוסף, תוספי מזון לא הוכיחו את עצמם, היכולת של הגוף לקלוט אותם (הזמינות הביולוגית שלהם) נמוכה, כנראה כי הגוף מזהה אותם כמשהו לא שלם. כלומר, אם מישהו חי על בשר ואוכל צ’אנק, אז יהיה לו מחסור גדול של ויטמינימם, ואז כדור מולטי-ויטמין יציל את המצב. אבל משמעותי יותר תקבלו מהמקור של כדור המולטי-ויטמין, כלומר ממזונות צמחיים עצמם.
התמונה של לילי, הכלבה בעמוד השער, נלקח מספרה של אמנדה ג’ונז, Dog Years.
העמוד הבא: סיבים תזונתיים