פייס

למשל, עוד לפני עידן פייסבוק לא היה ניתן להתעלם מהיהירות של עובדי היי טק, שחלקם הקטן כנראה בגלל שכרם הגבוה חושב שמותר להם הכל. זכור לי היטב מקרה שלקוח של משרד היי טק גדול ליד עזריאלי התקשר בצהריים כדי להגיד שהזמין את המנה הלא נכונה ודרש להחליף אותו. אז לו הוא היה במסעדה היינו מחליפים, אבל הוא נמצא רחוק, והזמין בעצמו, דרך מערכת 10 ביס. הסברתי לו כמובן שאני מצטער, אבל אין ביכולתנו לנסוע אליו עבור מנה בודדת, ושינסה לשים לב מה הוא יזמין. אני חוסך מכם את הקללות ואת האיומים, רק שהוא מימש אותם. הוא הבטיח שיידאג שאף אחד כבר לא יזמין, וכך היה, משרד של כ-12 איש שהזמינו עד אז באופן קבוע.

כלומר החוצפה של אנשים לעיתים אינסופית, ולא עוזר ש-99.9% מהלקוחות הם בסדר, כמובן אני זוכר (ולוקח ללב) את אלה שהם לא בסדר.

היתה לנו סלטיה עם מילוי חופשי, אני חושב במחירים הוגנים לגמרי והיה לנו בראנץ’ בשישי, גם כן במחירים לא גבוהים מדי, כאשר גם התאפשר, לפחות כל עוד שאני הייתי הבעלים, לקנות מילוי חופשי. אבל יש תמיד את אלה שרוצים לנצח את השיטה, ולעיתים הסבר עוזר, והם יבינו שאין הרבה הגיון לבנות פירמידה על הצלחת שחלק ממנו מתפזר בדרך אל השולחנות. מייאש, כי לעיתים קרובות, למרות הסברים, אותם הלקוחות חוזרים ושוב מתנהגים באותה הצורה.

ויתכן בעיה כללית היתה הרצון שלי שהאוכל יהיה נגיש, שכמובן כמה שיותר אנשים יכלו לאכול אצלנו. יתכן היתה כאן טעות כלכלית אבל במיוחד זה גרם לזה שאנשים עם יכולת כלכלית מעוטה הגיעו, וכאן מתחיל בעיה נוספת, כי אני מבין שאין להם, אבל מצד שני איכשהו צריכים לגבות מחירים הגיונים. במיוחד היו לעיתים בעיות עם מנות שלא היו מדודות במדויק, כמו הלזניות שאפינו במגש גדול, ומכרנו מנה רגילה (כבר די גדולה לכל הדעות) ומנה גדולה, רק שאת המנה הגדולה ארזנו בכלי עוד יותר גדול, ולעיתים קורה שנשאר גודל מסויים של לזניה על המגש, שהוא גדול עבור המנה שהוזמנה, ואז למשל מגש ה-TA מתמלא לגמרי או הגודל בולטת על הצלחת, אבל אז יש בעיה כשהלקוח המאושר חוזר ומזמינה שוב אותו דבר ומציעים לו את המנה בגודל הנכון.

צר לי על הוויכוחים במקרים כאלה, ותמיד כל עוד שהייתי בספק, קיבלתי את עמדת הלקוח, אבל אם ידעתי או יכולתי לסמוך על העובד, אז צריכים איכשהו להבהיר ללקוח מה הגודל הנכון ומה הגון, ושלא הכל אפשרי. אז 90% מהלקוחות מקבלים את זה, אבל יש גם כאלה שממש לא, ונשבעים לעשות הכל כדי שהעסק יפשוט רגל.

זכורים לי מקרים ממש קיצוניים, שאיכשהו היה מובן שגרסת הלקוח היא נגד כל הגיון, אז מה אני אמור לעשות, לאפשר הכל? היו כאלה שהתקשרו למחרת והתנצלו על וויכוח או טענת סרק, ואמרו שהתעצבנו מי משהו ממש לא קשור, ואנחנו או השליח או האוכל או השירות היו הקורבן. והיו אחרים שפשוט מעלים פוסט זועם, ולעיתים קרובות נכתבים שם דברים שאין בהם שום אחיזה במציאות.

(פעם קראתי ראיון בעיתון עם בעל רשת (בשרי) מאוד ידוע, והוא נשאל מה למד מהעבודה שלו, והוא ענה משהו כמו “שנאה כנה ומוחלטת כלפי האנושות”. אכן, חיינו לא פשוטים.)

ומובן, מאז שפייסבוק נכנס לאופנה, יש נקמה (בנו) והלוואי שכל תלונה היתה נכונה או מדויק, אבל יש את החלקי האחוז של לקוחות שבא להם לריב ובלתי אפשרי להתמודד איתם, והתגובה היא השתלחות ברשת.

בעיה דומה היתה לעיתים עם עובדים לא מתאימים, כאשר אני כמובן בדרך כלל אחרי משמרת אחת, שתיים או מספר משמרות יכול לקבוע שהעובד לא מתאים, וכמובן רובם מקבלים את זה, אבל יש כאלה שחושבים שקביל להיות טבח עם הפרעת קשב וריכוז די רציני, ונניח שהטבח לא יכול לעזור בהוצאת המנות כי כל מנה שניה יוצא שגוי כי הוא לא מצליח להתרכז, אז הוא רוצה לעבוד בהכנת המנות רק כמובן, אם יש למתכון 10 רכיבים, והוא מדלג על שניים, אז בדרך כלל זה לא מועיל, וכן לסוכר ומלח יש צבע זהה, ועדיין לא ניתן להחליף אחד את השני.

או עובדת דלפק, שהיא אמנם מקסימה, אבל לא עובדת, או מזמינה שוב ושוב מנות לא נכונות, כי שמחה שמצאה את המילה “סייטן” במחשב, אבל מה לעשות, יש כמה מנות עם המונח הזה, או לחילופין לא מצליחה להסביר שום דבר, ובכלל משוכנעת שאנחנו מסעדה צמחונית, כלומר יש למסעדות דלפק בעיה מרכזית, וזה העובדה שהרבה צעירים אחרי התיכון לא יודעים מה לעשות עם עצמם, חלקם פחות מתאימים לשוק העבודה, אבל רוצים לגור מחוץ לבית ההורים, וצריכים להתפרנס, ונודדים ממסעדה למסעדה, וזה קשה במיוחד לאלה שצריכים להתמודד איתם.

תוסיפו לזה ספקים, שלעיתים לא מסכימים שאני עובר ספק או בוחר להיעזר בחומר גלם אחר, ותוסיפו לקוחות וכל שאר העולם, שבסופו של דבר יושבים בבתי הקפה בתל אביב וצריכים לדבר על משהו, בין היתר גם על בודהה בורגרס ועלי. אז לידיעת כולם, אם התפרצתי על עובד או על לקוח שלא בצדק, אני מתנצל, אבל מעבר לזה צצו לא מעט סיפורים, שבדרך כלל לא היה להם שום קשר למציאות, אלא כנראה אחד סיפר מה ששמע משני ששמע משלישי וכך הלאה.

–> בחזרה לדף הסיכום