מדריך לתזונה בריאה

יש אמת אחת, לא כולם עדיין מסכימים ומבינים אותה, אבל מאות מחקרים הוכיחו שאכילת מוצרים מן החיי גורם למחלות אצלנו, לכן אם אתם או מישהו יקר לכם ממשיכים לאכול בשר, גבינות, ביצים, דגים וכד’, אז אכן יש לכם סיכון משמעותי לחלות בסרטן, סוכרת, פרקינסון, אלצהיימר, סתימת עורקים, וכד’, כלומר בכל מחלה קיימת וחמורה.

הסיבה היא שחלבון מן החיי גורם לגוף שלנו להיות יותר מדי חומצי, מה שמאפשר התפתחות של מחלות.

לכן, מי שמתעקש לשחק רולטה רוסית עם החיים שלו או עם אלה היקרים לו, אז בבקשה. לכל האחרים, אכן מומלץ לנסות להבין ולשנות את עצמנו ואת הסביבה לטובה.

וזאת הדרך:

להמנע לחלוטין מצריכה של חלבונים ושומנים מן החיי, כי זה לא רק משמין, אלא זוהה על ידי מחקרים רבים כגורם עיקרי לרוב סוגי הסרטן.

לרבות לאכול ירקות ופרות טריים (כלומר לא מבושלים), כדי להנות מכמות ואיכות מירבית של ויטמינים ואנזימים.

לרבות בצריכה של עלים ירוקים (חסה, עלי בייבי, צמחי תבלין) שנחשבים כסוג הירקות הבריא ומזין ביותר.

להכליל בתוך התפריט היומי קטניות מונבטות (מש, עדשים), כדי להנות מחלבון איכותי, סיבים תזונתיים ופיטוכימיכליים (נוגדי חימצון).

להמנע מפחמימות פשוטות כמו סוכר ומוצרים מבוססים על קמח לבן.

להוסיף פשתן טחון לדגני הבוקר, ו/או למיצים, שייקים, מרקים, ותבשילים. חשוב לטחון את הפשתן ממש לפני שימושו, כי חומצת שומן אומגה-3 מתחמצן בכל מצב (גם במצב הקפאה) תוך רבע שעה. בנוסף לאומגה-3, פשתן עשיר בסיבים תזונתיים ובחלבונים באיכות גבוהה. ואגב, פשתן מאוד זול עם מחיר של כ-6 ₪ עבור קילו מהסוג הלא אורגני ובנוסף פשתן טחון מאוד שימוש כתחליף ביצה.

מיצים ושייקים מפרות יתנו לכם שפע של ויטמינים, אנזימים, וכל מה שיש בתוך הפרי או ירק. כדאי להשקיע במסחטה איכותית (הדגם הביתי של Breville יתכן ונותן הכי הרבה איכות למחירו), ובבלנדר חזק (באופן מוזר משווק דרך אליאקספרס בלנדר ממש כדאי, לעיתים מחירו פחות מ-$75 כולל משלוח מהיר עד הבית, זה כתובת המוצר, וגם אבא גיל המליץ עליו). חשוב לציין, שגם בעלי חיים מרוויחים מהערכים התזונתיים של מיצים אלה, וכדאי להציע להם לשתות קצת מכל מיץ.
ניתן להוסיף גם כמה טיפות של שמן זית לתוך המיץ, הטעם כמעט ולא ישתנה, אבל ספיגת הויטמינים תעלה.

שמרי בירה הם סוג של פטריות חד תאיות בלתי פעילות (שזה ההפך של שמרים פעילים, ולכן לשמרי בירה אין יכולת לגרום לקנדידה), עשירים ביותר במינרלים, חלבונים (יותר מ-50%), וויטמינים מקבוצת B (כף אחת יכסה את הצריכה היומית שלכם). כמו שניתן לקראו בכתבה זאת, כדאי להוסיף אותם כפתיתים לסלטים או כאבקה לתבשילים.

להוסיף טחינה מלא לסלטים יבטיח לכם כמות טובה של סידן וברזל ביחד עם שומן בלתי רווי, ובזה יחסוך לכם כמות מסויימת של שמן זית, שאחר היה נכנס לסלט.

כדאי להתעניין במוצרים אורגניים, ולהשתמש בהם כל עוד שהתקציב מרשה. זה לא רק טוב לבריאותכם, אלא לסביבה ולדורות הבאים.

העמוד הבא: הנבטה