מדריך לתזונה בריאה
להמנע לחלוטין מצריכה של חלבונים ושומנים מן החיי, כי זה לא רק משמין, אלא זוהה על ידי מחקרים רבים כגורם עיקרי לרוב סוגי הסרטן.
לרבות לאכול ירקות ופרות טריים (כלומר לא מבושלים), כדי להינות מכמות ואיכות מירבית של ויטמינים ואנזימים.
לרבות בצריכה של עלים ירוקים (קייל, חסה, עלי בייבי, צמחי תבלין) שנחשבים כסוג הירקות הבריא ומזין ביותר.
להכליל בתוך התפריט היומי קטניות מונבטות (מש, עדשים), כדי להנות מחלבון איכותי, סיבים תזונתיים ופיטוכימיקלים (נוגדי חימצון). על עקרון זה התבסס מנת הדגל של בודהה בורגרס.
שילוב של קייל ועדשים מונבטות באותה הארוחה (או בתוך אותו הסלט) נחשב כבריא במיוחד.
לשתות את אותם הירקות, פירות ועלים ירוקים (וגם את הנבטים) בתוך מיצים ושייקים, שייתנו לכם שפע של ויטמינים, אנזימים, חלבונים ומירנלרים. כדאי להשקיע במסחטה איכותית (הדגם הביתי של Breville יתכן ונותן הכי הרבה איכות למחירו), ובבלנדר חזק (שניתן להזמין בפחות מ-300 ש”ח מאליאקספרס); הוא עובד טוב ומחזיק לאורך זמן, נקנה על פי המלצה של אבא גיל, והוא צדק לגמרי). חשוב לציין, שגם בעלי חיים מרוויחים מהערכים התזונתיים של מיצים אלה, וכדאי להציע להם לשתות קצת מכל מיץ ירקות. ניתן להוסיף גם כמה טיפות של שמן זית לתוך המיץ, הטעם כמעט ולא ישתנה, אבל ספיגת הויטמינים תעלה.
להמנע מפחמימות פשוטות כמו סוכר ומוצרים מבוססים על קמח לבן, וגם, כדאי לצמצם ארוחות צמחיות מעובדות, כלומר מבושלות או אפויות, כי זה אמנם לא יגרום לנזק בריאותי כמו ארוחות ומוצרים מהחיי, אבל לעיתים גם לא מועיל בריאותי.
ההמלצה החד משמעית היא לאמץ אורח חיים טבעונאי.
להוסיף פשתן טחון לדגני הבוקר, ו/או למיצים, שייקים, מרקים, ותבשילים. חשוב לטחון את הפשתן ממש לפני שימושו, כי חומצת שומן אומגה-3 מתחמצן בכל מצב (גם במצב הקפאה) תוך רבע שעה. בנוסף לאומגה-3, פשתן עשיר בסיבים תזונתיים ובחלבונים באיכות גבוהה. ואגב, פשתן מאוד זול עם מחיר של כ-6 ₪ עבור קילו מהסוג הלא אורגני. ועוד אגב, פשתן טחון מאוד שימושי כתחליף ביצה.
שמרי בירה הם סוג של פטריות חד תאיות בלתי פעילות (שזה ההפך של שמרים פעילים, ולכן לשמרי בירה אין יכולת לגרום לקנדידה), עשירים ביותר במינרלים, חלבונים (יותר מ-50%), וויטמינים מקבוצת B (כף אחת יכסה את הצריכה היומית שלכם). כמו שניתן לקראו בכתבה זאת, כדאי להוסיף אותם כפתיתים לסלטים או כאבקה לתבשילים.
להוסיף טחינה מלא לסלטים יבטיח לכם כמות טובה של סידן וברזל ביחד עם שומן בלתי רווי, ובזה יחסוך לכם כמות מסוימת של שמן זית, שאחר היה נכנס לסלט.
כדאי להתעניין במוצרים אורגניים, ולהשתמש בהם כל עוד שהתקציב מרשה. זה לא רק טוב לבריאותכם, אלא לסביבה ולדורות הבאים.
העמוד הבא: הנבטה