טבעונאות

טבעונאים הם טבעונים האוכלים אך ורק מזון לא מבושל מן הצומח, וזאת מתוך כוונה לצרוך את כל האנזימים, הויטמינים, חומצות האמינו, וחומצות השומן,  אשר מתחילים להתפרק בטמפרטורה של 47 מעלות צלזיוס. (בישול הופך כ-50% של החלבון בתוך המזון לבלתי שימושי, הורס 60% עד 70% של הויטמינים ואת רוב האנזימים והפיטוכימיקליים.) יש לא מעט תזונאים וחוקרים שמגדירים דיאטה זאת כבריאה ביותר עבור בני האדם, ויש מקרים רבים בהם דיאטה טבעונאית הצליחה לרפא סוגים רבים של מחלות, ביניהם סרטן וסוכרת. (יתכן כי הסיבה לכך קשורה לביו-חשמליות של התאים, אשר יורדת במהלך מחלה. חוקר וינאי בשם ד”ר אפינגר הראה שמזון נא יכול לשחזר את הפוטנציאל המיקרו-חשמלי של תאים. חוקר שוודי בשם ד”ר קולאט הראה שאוכל נא מחזק את המערכת החיסונית של בעלי חיים ומעכב את התבגרותם, וזאת לעומת מזון מבושל, אשר החליש את המערכת החיסונית וגרם למחלות כרוניות בגיל מוקדם מהצפוי.

מספר הטבעונאים בעולם עדיין אינו גדול מספיק על-מנת לחקור את בריאותם באופן אפידמיולוגי מובהק, אך נעשו מחקרים על קבוצות קטנות, ובעיקר נערכו ניסויים על בעלי חיים, אשר הובילו את החוקרים למסקנה כי דיאטה טבעונאית אכן מבטיחה בריאות מירבית אפשרית.

אחד המחקרים הראשונים בתחום נערך על ידי ד”ר ישראל ברקמן Brekhman, מי שהיה אחד החוקרים המרכזיים בעולם בתחום של רפואה האורגנית ושל חומרים פעילים ביולוגיים, ונחשב כמגלה הג’ינסנג הסיבירי. ד”ר ברקמן הראה שבעלי חיים עם תזונת מזון נא פיתחו סיבולת כפולה מאשר קבוצת ביקורת שאכלה אותו מזון ובאותה כמות, אך מבושל. מחקר דומה נערך על ידי ד”ר פוטינגר בארה”ב באמצע המאה הקודמת על 900 חתולים, וגם בו התוצאות הראו כי מזון מבושל גורם לבעיות בריאותיות, כנראה בגלל חוסר בערכים תזונתיים, אשר נהרסים בתהליך הבישול. מחקר זה שוחזר על חולדות וגם על חזירים, והחוקרים הגיעו לאותן תוצאות. (אגב, במחקר החולדות ניכרו הבדלי ההתנהגות. אלה שניזונו ממזון נא התנהגו כרגיל, לעומת אלה שקיבלו מזון מבושל, אשר הראו התנהגות מאוד תוקפנית.)

האתר המוביל בארץ בנושא הטבעונאות הוא www.tzuna.orgכאן תמצאו כתבה שמסבירה מהי טבעונאות. ו-living-foods הוא אתר מעולה בשפה האנגלית על אותו הנושא (הכולל הרבה מתכונים מצוינים).

ויתכן גם לזכור שאנחנו לא יחידים שניזונים מצמחים, ולא מעט בעלי חיים מגיעים למסת שריר אדירה מלאכול צמחים. ולא נשכח גם לפחות 97% אחוז מה-DNA שלנו משותף עם קופים שהם כמובן גם טבעונאים (וכאן עוד כתבה בנושא).

העמוד הבא: עשב חיטה